Sabtu, 4 September 2010

RM20


habis raya nanti gua akan terus layan piala malaysia. seat vip kat stadium bukan runtuh di bandar Kuala Terengganu harga dia dalam rm20. disebabkan seat itu seat vip dan bende paling rare dalam dunia maka hanya orang yang paling vip, art dan banyak duit jee boleh duduk situ. yang tak ada duit pergi duduk kat kerusi simen.

nampak gayanya raya tahun ni gua raya kat Terengganu. pengalaman pahit melepak di kedai makan yang tak ada orang merupakan satu pengalaman yang sangat ngeri. disebabkan ramai mat kelantan berniaga di lipis maka malam raya secara auto diaorang balik raya. bende ini satu isu yang besar. lagi pun pp cara ajak melepak tahun ni rasa lain macam sikit. sejak masuk universiti satu semesta ni cara cakap dia dah macam orang intelek. mungkin dia dah hisap paip. oh, atau perkara ini satu 'proses'?

gua pikir tahun ni selangor juara piala malaysia. semangat diaorang lain macam. anak zainal abidin hassan yang main dengan selangor jadi beck tu nampak ganas gak orangnya. cool gak kekadang gua tengok dia. oh ya, kalau tak tengok dia pikirkan alternatif untuk tengok orang lain.

kalau tak tengok bola, tengoklah bende lain. kalau dah rasa bende yang buat secara diy tak boleh pergi jauh, jalanlah dekat-dekat dulu. kalau nak pergi jauh sangat naik bas jelai, sampailah ke padang tengku tu.

kalau nak glam, jangan kerja gomen. masuk akademi fantasia. kalau nak sangat femes jadi cikgu sandaran sekolah orang kaya haji sampai ke tua. budak orang asli bawak nama sampai kampung dia.

itu baru betul real.

2 ulasan:

Pipiyapong berkata...

ah faking la. itu hari balik awal. janji nak open table macam mana? sayang sangat ke terengganu.

Rahimin Idris berkata...

lu dah jadi tangan kanan mat said ke?