Jumaat, 10 September 2010

blog raya

hari raya ni budak-budak yang ada blog tak update ke blog diaorang? tak true langsung. tak " rage-against-the-machine" langsung. ikut sangat dengan "norm"masyarakat sambut raya. ikut sangat dengan kehendak sosial orang-orang khatulistiwa.

kena tipu. kena tipu dengan orang bank. kena tipu dengan orang jaga tol. kena tipu dengan jalan raya. kena tipu dengan tv. kena tipu dengan orang wakaf che yeh. kena tipu dengan orang yang jual kat TAR.

ps: di inspirasi dari filem " i know what u did last raya ".

4 ulasan:

FdausAmad berkata...

http://al-ahkam.net/home/index.php?option=com_content&view=article&id=5880%3Araya-hari-jumaat-benarkah-tak-wajib-solat-jumaat&catid=69%3Aartikel

sini apek..

ni lagi fesbuk punya

" agama ni lu org jgn main logik2 je bro..agama ni ikut nas..walaupn pkara ni dh blalu td, tp wa ttp nk jlaskn jgk kt lu org..ade hadis yg jelas tntg pkara ni..hadis yg diriwayatkn oleh Abu Hurairoh: 'telah berkumpul pd hari ini dua perayaan(hari raya dan hari jumaat) siapa yg mahu xperlu lg dia bsolat jumaat, dan kami (nabi s.a.w.) bersolat jumaat' (Riwayat Hakim, Abu Daud,Ibn Majah, Baihaqi dan lain2.)"

gee carmen berkata...

tak hapdet blog.. malas.. modd raya sangat beshhhh. tp ri ni gua dah masuk keje dah. demmmm!

fndrocka berkata...

aku kena tipu dgn mak bapak lab camni.katanya hari raya takleh berinternet

Diego Amani berkata...

Selamat Hari Raya weh..