Khamis, 30 September 2010

Hari Gelap Seorang Pemain Bola


hi. apa khabar semua? nama aku hisham. aku ada banyak nama. maksud aku nama yang digelar oleh kawan-kawan aku. bapak aku bagi nama aku nor hisham. adik beradik panggil aku besham. budak flat tempoyang panggil aku semput. budak mrsm panggil aku mat tiara. budak upm panggil aku mat tepet. dalam hardcore scene aku panggil nama aku dengan nama apex.

aku seorang pemain bola. itu satu cerita betul tentang aku. aku bermain bola sejak sekolah. duduk umah flat aku main bola kat lantai simen bawah rumah flat. main bola kat situ macam gampang. kekadang kaki boleh luka dan kekadang bola hilang pasal pakcik-pakcik yang main 400 buang bola ke luar.

budak-budak flat DIY. kami tak harapkan bantuan YB atau mana-mana datuk kasi bola pada kami. kami kumpul duit sendiri beli bola. kami orang melayu, cina dan india sama-sama kumpul duit. kami bersatu kerana bola.

kami orang melayu, cina dan india flat tempoyang pernah buat padang sendiri kat Taman Permai. tiang gol kami buat dengan pokok buluh, tapi itu bukan padang bola tapi padang tanah. sebelum taman permai siap semua kawasan situ jenis tanah lumpur.

disebabkan kami buat padang bola sendiri maka ramai jugak orang datang tumpang main bola. masa tu tempoyang takada padang bola. paling dekat padang bola ialah padang bola smk setiawangsa. itu pun kena lalu jalan shortcut ladang getah. jauh sikit srk clifford. tapi sayang anak-anak orang berada yang duduk taman cheneras jaya atas tu bukan pandai sangat main bola. sebab tu kitaorang tak buat perlawanan sama diaorang. kenapa anak-anak orang sedang taman permai sekarang tak reti jugak main bola? adakah kerana diaorang dah senang?

kawan. gambar diatas tu aku pada tahun 2006. masa tu aku sedang mengalami proses sedap alam perkahwinan. aku sedikit chubby tapi masih sedap bermain bola.

kawan. semua punk rockers main bola. tiada hari gelap untuk seorang pemain bola!

bersambung

3 ulasan:

sangpemimpiarmand berkata...

ok, tahun 2OO6 kamu mmg chubby byk. Tak semput ke main bola?

Spetsnaz berkata...

padang smk setiawangsa memang teruk.nak guna pun x da feel.

Orang student kat sana sekarang.

Emira Darmia berkata...

perot anda sungguh cantik...ahaha