Jumaat, 21 Ogos 2009

Sedia menerima tempahan bermain bola di bulan Ramadhan

nama team aku Belia Roma FC. aku ambik nama Roma letak kat Belia sebab aku taknak pasukan aku ni nampak macam EPL sangat. sekarang ni kalau masuk kejohanan mana-mana team semua nak bunyi macam epl punya team. main pun nak macam epl, semangat pegang bola rilek-rilek dah tak ada. korang tengok liverpool main, tergopoh-gapah sungguh. nak kejar apa bende pun aku tak tahu.

Perkataan belia aku mesti letak. budak-budak sekarang pandang serong sungguh dengan perkataan belia. nampak belia ni kodi sangat. kalau buat bende-bende mesti cakap yang diaorang ni buat-buat hal sendiri dan secara indie dan diaorang ni bukan mat belia atau mat persatuan belia. pergi mati laa. apa diaorang ingat best sangat ke jadi indie ni? setakat ilmu dapat dari wikipedia sama youtube pergi mam laa sama korang punya indie (maaf jika berbunyi takbur dan riak)

yang berdiri dari kiri tu Amir. orang Kg Dusun Hulu Terengganu. dia memang samseng Kg Dusun. Walaupun samseng dia takut sama hantu raya. ada satu kes dia tak balik rumah tidur kat opis pasal hantu raya punya cerita. Amir ini tinggi dan macam Peter Crouch sikit-sikit. korang tahu jee laa Peter Crouch punya sentuhan. harap bola tinggi jee lebih. sebab taknak dia jadi macam Peter Crouch aku letak dia main bek. tapi perangai epl dia memang kuat. lepas naik atas taknak turun-turun.

sebelah amir tu aku. sejak jadi chubby aku jadi keeper sepanjang masa. aku taknak tulis lebih-lebih hal aku takut nanti editor blog ni potong.

sebelah aku nama dia azman majid. dia bekas pengerak rakan muda daerah marang. dia orang kuat arsenal. hari-hari provoke aku suruh masuk fantasy football. hensem orangnya. posisi terbaik ialah bek tengah dan dia memang pandai menanduk. seorang pemain yang islamik kerana setiap kali main bola dia mesti tutup aurat.

sebelah man adik amir. aku tak kenal sangat. baru sekali bermain untuk team.

duduk dari kiri berbaju kuning itu ialah azwan. posisi terbaik ialah keeper dan kekadang bek tengah. dia ni dah macam aku sikit. chubby. skill terbaik dia ialah menghisap rokok macam naga selepas habis separuh masa pertama. displin memang fail. ada satu musim 7 sebelah dia keluar padang terus cari rokok. Dunhill memang suka orang macam dia.

yang duduk tengah tu nama dia syahril. penyerang ala Thierry Henry. aku ambik dia pasal dia pandai shoot gol. biasanya kalau satu sama satu dengan keeper mesti dia shoot gol. kalau dia tak shoot gol mesti dia ada masalah peribadi macam baru lepas gaduh dengan bini atau kena marah sama boss. cuma dia sebelum main muka macam berdebar-debar dan aku tengok macam berzikir sikit-sikit.

sebelah syahril ni zizul. aku dengar cerita dulu dia ni chubby tak patut. tapi lepas cintanya ditolak, dia tekad menguruskan badan. dengar cerita dia tak makan nasik. kalau pagi-pagi bf dengan aku dia makan kuih jee. dia ni bekas keeper daerah hulu aku dengar cerita. tapi posisi terbaik dia ialah pertahanan. kekadang dia selalu melepaskan penyerang dengan mudah sehingga menyusahkan aku. biasa laa budak tak kahwin lagi, masa main ingat kat awek.

tiada dalam gambar ialah fabregas. nama betul arizan. budak kuantan. main nak macam cristiano ronaldo. ada satu musim bola, dia layan skill ronaldo pakai youtube kat opis seharian. memang rugi duit gomen itu hari.

kejayaan terbesar team kami ialah kami selalu tewas dengan team yang jadi juara. contohnya minggu lepas, Belia Roma FC tewas sama satu team yang jadi juara kejohanan. kalah kat suku akhir pulak tu. aku pikir kalau memang suku akhir memang confrim kitaorang juara.

well...welll...well....bagi meningkat mutu permainan Belia Roma FC, kami sedia menerima tempahan bermain bola di bulan Ramadhan sama ada padang futsal atau main kat stadium. cabaran anda amat dihargai dan kerjasama pihak tuan dalam menjayakan program ini didahului dengan ucapan terima kasih ( macam surat gomen laa pulak).

notakaki: kalau minat bola sila layan sokernet. memang sedap baca blog hal-hal bola kat situ. tapi aku pikir semua yang tulis kat situ semua jenis chubby dan tak reti main bola. memfitnah liverpool memang sedap aku tengok.

3 ulasan:

Pipiyapong berkata...

Fak. Lu tahu tak masa gua umur 15 dah lagi terer dari lu yang umur dah universiti..

digolbot berkata...

perghhhh... apasal muka ko lain beb..

syaril berkata...

yang shoot goal tu setuju laaaa,tapi apasal ngan zikir2 lak tu cik sham...