Isnin, 10 Ogos 2009

Live dari Hospital Lipis

Sekarang dah jam 11.30mlm. abah aku yang pengsan pagi tadi pasal kurang gula dalam badan sedang bincang hal politik, hal tanah, hal Pejabat Daerah, hal Majlis Daerah, hal Najib,hal harga getah/sawit yang rendah dan pelbagai hal lagi dengan seorang pakcik yang aku rasa jaga ayah dia jugak. bukan main sedap lagi borak ni. sekarang jugak datang seorang misi muda tengah berbual-bual tanya tentang kes ayah aku ni. makin gagah pulak borak siap tanya kenapa tak ada kopi teh malam ni. amacam?

Aku gatal nak tulis style Mahathir ni.

1. Dari Kuala Terengganu ke Kuala Lipis aku buat dalam 4 jam perjalanan. macam tak percaya. rasa laju gila myvi aku ni. semua aku potong, lori balak, lori tangki, lori sayur, motor, kereta proton dan juga kereta polis.

2. Jalan Kuala Berang ke Felda Aring memang cun laa. memang sedap pecut, sebab tu ramai orang Terengganu hari minggu je lepak Cameron Highlands. tapi yang tak sedap jalan yang start sempadan Kelantan tak siap-siap sampai hari ini. apa kes ni kerajaan kelantan? korang takada duit ke nak buat? ke kerajaan persekutuan jugak yang salah ni? sesapa bijak tolong jawab untuk aku.

3. Sampai lipis aku rasa nak mencarut. cam biasa, suasana serupa, tak cantik, keadaan cam faking kotor, pasaraya active punya penangan lagi cam celaka. ketam ada dua ekor jee tinggal. tu pun tahun bila punya aku tak tahu. ketam original kalau petang ni makan, malam dah rasa gatal. ini aku makan maghrib tadi tak datang gatal-gatal lagi. faking tul.

4. Aku jumpa amar sama mail. tobat skema diaorang ni. datang melawat kakak mail bersalin. amar mengadu kat aku dia nak ubah nama blog. semua benda dia nak ubah ni. no telefon pun nombor baru, kata hp hilang. ini nak tukar nama blog pulak. nampak sangat tak ada prinsip. yang aku panas sekali tadi kata nak rocking lepak pekena teh. ini dah pukul 11.30mlm. misi yang jaga wad ni pun nampak macam tak puas hati aku jalan mundar mandir dalam wad, inikan pulak nak mintak kebenaran keluar pekena teh.

5. Jalan ke Taman Seri Tempoyang bagi aku still jalan yang paling bahaya. hal-hal pontianak sentiasa memainkan perasaan aku. tadi aku suruh jeman teman aku keluar. lepas tu dia mintak aku seringgit untuk lepak-lepak minum air katanya. seringgit? aku rasa terhina dengan permintaannya, lantas aku kasi RM10, esok teman aku lagi.

6. PP menyerang aku dari arah kiri. nampak sangat dia terhiling-hiling. malam ni kalau aku tak gantuk aku akan mengumpul maklumat dan seterusnya menyerang dari arah kanan. dia memang lemah kalau serang dari arah kanan. lu tunggu!

7. Ramai dah kawan-kawan aku yang aku kenali join tabligh secara bersungguh ni. Sorang tu ada kat Jitra sekarang keluar 40 hari, yang sorang tu keluar 3 hari, yang sorang lagi tu ada lepak kat Surau JKR Lipis sekarang. korang bila lagi?

8. Kalau dah lepak kat wad lelaki, jangan tanya misi yang jaga wad kat mana tandas lelaki.

notakakis: Kumprinx/amin kena kurantin kat rumah sebab disyaki H1N1. Aku pikir dia deman, batuk dan selsema sebab kuat isap rokok. Harap lepas ni jadi straightedge balik.

Power to the tempoyang!

6 ulasan:

Pipiyapong berkata...

Gua baru serang sikit je tu..

en_me berkata...

join tabligh bagus untuk diri sendiri dan agama.. syabasss

abah berkata...

Woi.....ko balik jaga org tua....atau gi mane tu.....

j or ji berkata...

kim salam pontianak!

Hashim Zabidi berkata...

Bagaimana dgn Tok Mat? Sudah discharge ke belum. Saya malas benar nak gi sepital, sebab kena chek dan lepas tu kena pakai mask.

aida cy berkata...

masalah tettang blog gaya Mahadhir ialah aku tak reti nak bg komen dah..nak start kat point mane pon taktau..haru tol