Selasa, 4 Ogos 2009

#pisscall

itu hari aku ada try main IRC balik. saja nak cari perasaan chat kat IRC macam dulu-dulu. tapi MIRC cam ass sekarang. dia kasi cuma tempoh try 30 hari jee dan lepas tu dia suruh bayar. tanggungjawab sosial memang tak ada langsung.

dulu kat IRC aku pakai nick nubita. sedapnya bukan main pakai nick ni. orang kalau nak berkenalan dengan aku mesti dia mula tanya dengan soalan,

" hi nobita, doremon mana? "

tak pun

" hi nobita, nak pinjam alat dari doremon leh tak? "

aku akan gelak sorang-sorang masa tu. best memang best tapi aku yang tak bestnya kita tak tahu orang yang chat dengan kita tu siapa sebenarnya. kalau lelaki, lelaki betulkah atau pondan and kalau perempuan, perempuan betulkah atau lelaki yang menyamar perempuan. pp pemilik hilangpunca.com tu dah 4 kali kena tipu dengan aku. nampak sangat lelaki lemah.

ada satu musim channel(#) pisscall adalah satu # yang sangat sawan untuk lepak. #pisscall kekadang didiami oleh elit-elit punk dan hardcore malaysia yang nakal-nakal. #malscene takyah cerita laa, mat rock pun ada datang melepak.

syok sebenarnya IRC ni. chat yang paling true. jenis chat sekarang dah tak true. nak chat perlu ada webcam laa, nak dengar suara laa dan sebagainya. cam ass laa pulak....

ps: aku paling panas bila aku tanya ASL?(age/sex/location) diaorang akan jawab, " kedah", "kat opis ni" tak pun " bende ASL tu? " tak ada jiwa IRC langsung...

3 ulasan:

j or ji berkata...

#pisscall bermula apabila aku, ahmadkamalabubakar dan sarazin mustafa hendak berbual bertiga sekaligus.

Pipiyapong berkata...

Macam gampang lu apex. Lu laa selalu buat kacau kat cenel orang. Main tukar-tukar topik.

Jorji otai Pisscall. Hari hari gua nampak @jorji.

pu3aan berkata...

lawa ker..??ehehehe..
blog template tu google je..then tukar le kat layout..cari le yg lawa2..tp kalo tukar template die ni nnti mende2 kat dlm blog asal mgkin akn ade yg xde..so..backup le dulu link2 yg patut tu..