Jumaat, 30 Oktober 2009

PerseKUTUan dan Jimmy

ada satu musim 1996 kalau tak silap aku ada sebuah keluarga daripada Austalia tak pun new zealand lepak kat taman permai selang 2 -3 dengan umah padeli. masa tu aku duduk flat tempoyang lagi. di sebabkan jarang balik lipis sebab study oversea kat kulim aku terkejut jugak tengok budak-budak flat aku sama dengan budak taman buat rumah atas pokok kat tangki air.

anak mat salleh tu namanya jimmy dan salah satu aktiviti dia main rollerblade kat taman futsal kitaorang. masa tu amin, kakak amin nojah, padeli, sama aku selalu jugak melepak berborak dengan jimmy ni.

kat situ kitaorang belajar bercakap orang putih. paling berani padeli, kekadang ditanya soalan-soalan yang susah macam,

" jimmy how are u? mastubate today? "

tak pun

" do you eat pig jimmy? best?" sambil tunjuk ibu jari

dan macam-macam lagi. kalau nak ikut memang padeli sama amin memang kacip giler sama jimmy. kekadang aku dengar padeli dia punya bunyi english macam orang-orang blah australia sana.

masa tu pp memang tak ada, dia study oversea kat kuantan. sebab tu bahasa orang putih padeli lebih bagus daripada pp dan sebab tu aku pikir pp dia memang tak berani nak tulis blog dalam bahasa english. kalau dia tulis dalam bahasa english aku sanggup bayar rm10 untuk satu perenggan kat dia. entah english dapat berapa dalam spm aku tak tahu.

sekarang ni jimmy entah lepak mana. mungkin dah jadi orang besar kat sana. silap-silap dia dah buat buku pasal pengalaman dia kat lipis. harap-harap dia tak tulis pasal kelincahan aku bermain bolasepak dulu, nak tulis pasal kebangkuan padeli main bola aku tak kisah.

ps: sehingga sekarang aku tak jumpa lagi mamat jimmy ni dalam facebook. mungkin dia tukar nama lepas masuk Islam agaknya.

3 ulasan:

paiseh berkata...

kecik2 lu dah tau mencarut kut omputeh. terer2~

meor saiful rizal berkata...

kah3..
mastubate today?
kalau teman dah luku pale jimmy tuhh!

Kumprinx berkata...

gua pernah fight tinju ngan Jimmy tu. habis lebam satu badan.