Sabtu, 2 Januari 2010

buku pinjam

bini aku yang belum habis pantang dia punya rajin aku boleh puji. semalam dia kemas rak-rak buku dalam bilik aku. melebar senyum aku semalam. nampak kemas dan cantik sikit. memang kena dengan azam tahun baru. baca buku, hayati filem, pekena susu kambing, tidur awal dan menangkap gambar.

sedang seronok belek rak buku. tiba-tiba aku tertengok 5 bijik buku yang aku rasa lain macam. wtf!!! jiwa berdebar-debar. perasaan dia macam beli playboy hongkong kat komtar dulu-dulu.

peh, ini buku yang aku pinjam dari pepustakaan universiti darul iman. debor dia makin kenyang bila aku tengok tarikh hantar dia 12 feb 2009. dah dekat setahun aku pinjam. ini buku aku pinjam masa aku buat master itu hari.

sekarang aku dah berhenti buat master kat udm. buat master secara penyelidikan ni kena displin yang tinggi. aku mengaku aku kurang berdisplin. jumpa penyelia pun jarang-jarang sampai satu hari aku jumpa dia perli lain macam. sebab semangat yang hilang macam lagu xpdc, aku terus tutup buku dan berhenti.

sebenarnya aku punya feeling ni kearah persoalan KUASA. aku minat sains politik sebenarnya. tapi sebab nak cuba menjiwai antropologi/sosiologi maka aku try mintak. kajian aku tentang kepimpinan belia dalam masyarakat. boleh kata buku senator syed husin tu banyak dak aku baca. tapi aku tak tahu kenapa aku tak serasi sama displin antro/sosiologi.

so, tahun 2010 aku try nak apply buat sains politik kat usm. pensyarah untuk jadi penyelia dah ada. borang usm tu aku rasa dah kena gigit lipas. aku sama kawan aku sekarang ni memang semangat nak belajar berkobar-kobar.

esok aku pikir nak call perpustakaan tu nak tanya berapa denda. kekadang aku pun rasa macam ass jugak sama pengurusan perpustakaan ni. dah tahu aku lewat kasi laa hantar surat amaran macam astro selalu buat. kalau boleh hantar surat peguam. kasi gerun sikit

kalau lewat sehari 10sen. setahun dah berapa? darab pulak dengan 5 buku. boleh barai ni...

ps: selamat bersekolah!!!

2 ulasan:

mannmusa berkata...

aiks salahkan library pulak tak anto peringatan......hish..hishh, kan banyak cara nak mgingat....bini penyayang ada, e-bini yg selalau dalam poket kan ada,....reminder kat laptop yg selalu di hadap tu.....

pisey berkata...

mmg salah library tu.
haha.

nak duit;konon.