Khamis, 21 Mei 2009

kacip ! Make some noise! X-PAC !


sekali pandang cover kacip orang yang rabun akan sebut kicap. kacip buatan pp ni membuatkan orang tempoyang bangga. abah aku ada call tanya soalan yang serupa masa siti nurhaliza mula-mula jadi penyanyi dulu.

" mung tak beli kaset siti? "

mula-mula aku jumpa kacip kat tokong cina kota bharu hari tu aku rasa nak marah kat pp. nak jee aku buat gaya X-PAC masuk gelanggang gusti kat dia. tapi apa kes buat gaya tu depan tokong. ini boleh mendatangkan kemarahan bagi masyarakat cina kat situ. bila dah marah mesti aku mengakibatkan pertelingkahan antara agama. dulu orang Buddha marah sama Islam pasal itu Taliban musnahkan berhala besar di Bamiyan. korang ingat tak? sekarang orang Buddha tengah meraikan kejayaan kerajaan Sri Lanka menewaskan Harimau Tamil yang kebanyakan beragama hindu di sana. so, aku pikir hal ni besar. buat X-PAX di gelanggang seni tak pe lagi. kalau di tokong cina tu kena pikir banyak kali.

pp kata indie. sebab indie tak patut jual dalam rm20.gila mahal. dah laa nipis. ciput giler. baca pun tak puas. kapitalis tak patut dan aku rasa pp macam kena eksplotasi jee. zikir rindu karya Azizi Hj Abdullah yang aku beli pun harga dalam RM10.

ramai kawan-kawan lipis bila pergi KL untuk berkerja bila balik ke tempoyang cakap bunyi "KAU-KAU dan AKU-AKU". aku yang duduk terengganu dah 8 tahun bila balik lipis boleh smart lagi cakap lipis. nahu tempoyang tu betul dan membanggakan pakcik bakar sama husen di kampung tercinta sana.

tapi aku pikir blook kacip ni memang kacip laa. kalau tak nak beli korang baca laa blog dia. kalau sakit mata, cari mana-mana cerita lepas tu print jee. kalau sayang dakwat sendiri guna jee dakwat opis. agak rasa mahal try zerox kacip, baru budak universiti.

terima kasih kepada mana-mana pihak yang mengharumkan nama tempoyang. DIY or die!!!

ps: tak beli tak hardcore!

notakakis: kaset/cd diatas pernah jadi isu pasal jual mahal sangat. apa kejadahnya hardcore kalau mahal-mahal?

3 ulasan:

terrarosa berkata...

salam,
macamana aok bleh jumpa Tokong tu ?
keh orang KB pun kena tengok peta.
hik3

boy Disaster berkata...

hakikatnya kita berjaya usir org yg cuba ekploitasi HC pada masa itu. Fuck Strange Culture records - Boy Disaster

Pipiyapong berkata...

Cilakak Apex. Lu samakan gua dengan Visionville HC? Kena hina weh sapa beli kaset tu dulu. Tapi bukan aok beli ke?