Jumaat, 2 Januari 2009

salam tahun baru hijrah 1430 dan tahun baru masihi 2009


jersey yang aku pakai ni sedapnya lain macam. bila pakai rasa macam totti. lincah semacam. kena sungguh dengan badan aku. so azam baru aku tahun ni nak support team baru. as roma. cool giler. sekarang semua suka sangat liga english. jadi tahun ni aku layan liga itali. baru mafia. baru semangat godfather tu ada.

azam kedua aku nak kasi mengaji aku mantap sikit. itu sebab aku hantar borang nak masuk belajar kat institut alquran kat sebelah sekolah bini aku. harap dia terima pelajar tua macam aku. bab belajar aku pulak berazam nak mempersembahkan aku punya objektif penyelidikan semestar ni.

tahun ni kesihatan kasi jaga sikit. main bola ambik posisi penyerang. dulu-dulu asyik ambik posisi golkeeper dan bercita-cita nak jadi rene higuita ala mamat keeper colombia yang cool tak patut tue. tapi aku pikir jadi golkeeper tak glamer. ronaldo yang gemuk tu dah kembali nak perform. takkan aku takleh jadi macam dia kot. so aku target nak kasi kurus sikit. biar kena dengan baju as roma yang aku pakai nie.

bab bab buku aku kena kasi tambah lagi. tahun 2008 tak menjadi baca buku. buku banyak tapi banyak yang tak baca. masa nak membeli meleleh air liur. masa nak membaca, banyak pulak halangannya.

bab hobi aku ada hobi baru. bela ikan susah tak patut. kena banyak tahu nama virus, nama ikan, nama makanan ikan, nama coral. susah tak patut dan memerlukan kesabaran yang tinggi so tahun ni hobi baru yang simple ialah kumpul poskad. macam mana? agak true dan senang hobi baru tu. agak-agak dah senang aku mungkin buat syarikat jual poskad. yang glamer sekarang aku tgk ialah sunspot postcards. agak-agak lepas ni aku buat ammosham postcards. ada cita-cita tapi tak tahu bila.

hobi kedua ni agak ganjil sikit. aku tiba-tiba nak main golf. ini semua sebab satu movie yang aku tengok. namanya the legend of bagger vance lakonan will smith sama mat damon. ada semacam feeling dari lubuk hati ni lepas tgk movie nie. so lepas 2-3 hari aku pergi laa mencari set golf untuk di pinjam dari geng-geng golf pejabat.

ada kata-kata menarik yang aku ingat dalam cerita ni. sesuai bagi mereka yang mahukan azam baru sempena tahun baru. sesuai bagi mereka yang mahu memulakan hidup yang baru selepas merasai kepalatan dalam hidup sebelumnya.

junnuh(mat damon) ada berkata lebih kurang, " aku kehilangan swing aku.." dan bagger vance(will smith) pun berkata, " well u hilang swing u, moh laa kita cari. dia ada diluar sana dalam suasana yang harmoni...." ha, kalau korang rasa korang kehilangan hidup korang. kalau korang rasa lost/hilang, sebenarnya kehidupan korang ada diluar sana dalam suasana ang harmoni..peh..falsampah sungguh ceritanya...

selamat tahun baru hijrah dan salam tahun baru 2009. tiger woods aku agak mesti gentar kalau tahu aku dah start main golf nie..

notakakis: malam tahun baru aku jumpa waris belah bapak aku yang berasal dari kampung kelong, tumpat, kelantan. dia ada blog namanya aberamly dan ramlyotai. rupanya aku pernah baca blog dia. ha, dia memang otai tak patut bab-bab politik nie. abah aku kata dia memang into politik dan nyaris-nyaris nak jadi YB. politik seni yang serba mungkin dan sebab tu aku jadi peminat separuh politik yang tak true sangat.

nokakis2 :ini kata-kata junnuh yang aku jumpa dalam web yang sangat puitis, layan laa...ps jangan mabuk ok.



5 ulasan:

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) berkata...

salam

http://aberamly.wordpress.com

http://ramlyotai.blogspot.com

http://awanggedeber.blogspot.com

abe anok kelong jati
salam buat dinasti pok su loh

en_me berkata...

tp jersey tak menutup peghut ko ittewww.. salammmz bro.. n selamat tahun baru

Faizal Zakaria's Blog berkata...

Selamat Tahun Baru 2“00”9 :-)













Takkan Melayu Hilang Di Dunia
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com
Tiada ‘Hantu’ Di Kuala Terengganu ;-)
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Kite Pakat Undi BN Deh :-)
http://pro-faizal.blogspot.com

Cikgu Zaharuddin berkata...

bagus azam anda.

teruskan azam saya senada dengan anda tapi berbeza sedikit...

j or ji berkata...

aku bagi kau setahun untuk ketatkan perut.
kalau tak ketat gak..kau pass la jersey tu kat aku..aku rasa lagi sesuai.kekeke