Khamis, 30 April 2009

Selamat Hari PekerjaBulan Mei merupakan bulan pengiktirafan kepada beberapa golongan manusia yang banyak memberi sumbangan kepada manusia lain.

1 Mei merupakan hari pekerja, 14 Mei merupakan hari Jururawat, 15 Mei merupakan hari Belia dan 16 Mei merupakan hari Guru. dengar cerita pulak 17 Mei merupakan hari teknologi.

pekerja adalah manusia. kecanggihan teknologi menjadikan mesin-mesin membantu dan mengambilalih kerja-kerja manusia. satu hari nanti hubungan antara manusia dan mesin menjadi tidak harmoni akibat daripada ketidak puasan hati antara manusia dan 'perasaan' mesin. perang manusia dan mesin akan berlaku.

100 tahun dari sekarang tuntutan pembebasan dari mesin akan mengantikan tuntutan keadilan daripada puak-puak kapitalis. perjuangan bentuk gerila akan mengantikan corak protes seperti mogok atau perarakan seperti yang biasa dilakukan pada hari ini.

chumbawamba, conflict, crass dan berapa species band anarcho-punk sudah tidak relevan dan akan digantikan dengan askar-askar pekerja yang bersenjata.

Pekerja akan terus relevan! Hidup Pekerja Seluruh Malaysia! Hidup manusia!

ps : Gambar band Chumbawamba!

1 ulasan:

yattie nopiah berkata...

Yeah, selamat hari pekerja :)