Khamis, 3 Mac 2011

Kalau

Kalau aku dapat Phd nanti aku tak akan letak DR kat ammosham. pangkat DR yang didapat tu bukan satu tiket untuk menunjukkan bahawa kita ni bagus sangat atau pandai sangat. jangan bimbang, blog ini takkan memperbodoh-bodohkan orang syiah atau orang sunni. blog ini tak akan bercakap pasal soal konspirasi serta mengulang hal-hal lama seperti peristiwa 13 Mei, kes jambatan bengkok atau juga kes penangkapan orang syiah beramai-ramai itu hari. tidak sama sekali kerana blog ini akan hilang coolnya kalau bincang hal-hal yang sama.

Kalau aku dapat Datok nanti aku tak akan letak Datuk kat Ammosham ni. anugerah-anugerah yang aku dapat aku tak akan letak kat belah tepi blog aku. jangan bimbang kawan, sampai korang mati pun korang tak tahu apa bende yang aku menang dan apa bende yang dapat dalam dunia ni. sebab apa, mengapa dan kenapa aku dapat Datuk pun korang tak akan tahu. ini blog cool dan bukan blog nak menunjuk ketinggian jasa atau ketinggian tahap pemikiran intelektualan.

tapi blog ini akan kekal sebagai blog yang percaya bahawa setiap manusia baik jantan, betina, hensem, lawa, hodoh, smart, agama tak beragama dapat hidup dalam dunia yang serba indah ini.

ini "kalau".... ok.

1 ulasan:

d u t a berkata...

hahahah kalau je kan...