Jumaat, 27 September 2013

mat tiara okay.

sedih sebenarnya bila tengok blog ni. sedih. tak tahu macam mana nak digambarkan kesedihan bila aku dapati blog ni dah lama tak ada orang nak menulisnya. ok aku tulis sebab aku rasa aku kena menulis. aku menulis jugak sebenarnya. tapi lebih banyak kepada menulis tweet tweet. menulis tweet tweet dalam twitter ni sebenarnya perlu seni. seni bende entah tapi aku rasa perlu seni. kalau orang suka orang akan RT. rt ni lebih kurang macam mengulangi tweet tweet kita. mungkin yang rt tu pikir tweet kita sesuatu yang bagus, mungkin ada rasa kelakar, mungkin ada ilmu, mungkin sedap dan banyak sangat kemungkinan.

aku ok dan aku rasa aku ok.

ok aku masih kat gua musang. hujung minggu aku balik kuala terengganu. dalam 5 hari berkerja aku akan balik lipis. dalam seminggu bekerja juga kalau ada mesyuarat peringkat negeri aku akan ke kota bharu. bila aku pikir dalam dalam aku rasa macam aku berkerja macam drebar lori dan kekadang aku pikir aku ni merupakan pemandu kereta peringkat zon timur.

aku ok dan aku rasa aku ok.

di gua musang aku menyewa disebuah rumah batu yang cukup strategik. rumah aku belakang econjaya. agak agak tak puas hati dengan econjaya aku akan pergi membeli belah. kekadang aku pergi econjaya tanpa apa apa tujuan yang nyata. ada pernah sekali tu aku pergi econjaya dalam keadaan cukup rock. aku pergi tak bawak dompet.

di kuala lipis aku tak ada ramai kawan. kalau balik lipis kalau pp ok dan emosi dia stabil aku akan lepak dengan dia. kekadang dengan anak ustaz maiyudin. dia dah ada studio gambar. kekadang kalau aku tak puas hati dengan tokmat aku akan lepak studio. biasanya aku lepak dengan pp sambil bincang hal buku. kekadang aku tak faham langsung hal apa yang diborak. yang paling real dah lama aku tak borak dengan amat kiamat.

balik terengganu aku tak banyak hal aku buat. aku fokus 100 peratus macam orang negara maju buat. aku lepak dengan keluarga aku seratus peratus pada hari jumaat dan sabtu. kekadang aku terpaksa buat sombong tak angkat telefon bila kawan2 terengganu telefon. kalau ada meeting kota bharu aku lagi real. aku lepak dengan nenek aku sambil bincang hal-hal keluarga, nasik sedap ke tidak, nenek antara sihat dan tak sihat dan sebagainya.

aku okay aku okay.

lepas novel separuh siap kancilman keluar aku laptop aku rosak. lama jugak aku berpikir macam mana aku nak dapatkan laptop baru tanpa aku keluar duit. aku ada kasi idea pada pp nak buat mat tiara 2. tapi pp tak ambik pusing. tiba tiba aku jumpa kawan aku adik dan juga pemilik syarikat buku poket press. bincang punya bincang maka setuju dan adik terus pergi beli laptop untuk aku. sejak tu aku rasa poket press ni power dia lebih power dari neon terbit.

ramai cakap neon terbit ni aku dengan pp punya syarikat. tapi bila aku pikir balik neon terbit ni sebenarnya pp punya syarikat. aku cuma kasi idea dan kebanyakan bende bende semua pp buat. jadi kekadang aku rasa bersalah kalau aku cakap neon terbit ni aku yang punya. so sekarang korang kena faham bahawa aku ni cuma penulis untuk neon terbit dan idea buat neon ni boleh kata idea separuh separuh antara aku dengan pp. demi melaksanakan idea ini maka pp mendaftarnya sebagai sebuah syarikat multinasional dan booommm...kitaorang bangkit sebagai player dalam scene buku alternatif malaysia dan apa yang penting ialah pemasaran politik dalam neon terbit..

so sekarang ni mat tiara 2 dah keluar bawah poketpress. mat tiara 2 cerita pasal kuala lipis. mat tiara 1 pasal mrsm dan tempat aku belajar. pada pandangan aku mat tiara 2 paling real seronok sebab aku tulis dengan penuh romantik untuk mengingati scene scene bahagia aku bersama sama rakan rakan aku di kuala lipis.

lepas mat tiara 2 aku rancang keluarkan cerpen cerpen dalam buku cerpen antara aku dengan pp dan antara cerpen yang akan aku keluarkan nanti ialah "chenta seorang jurutera jalan" "putera gunung tahan versi hardcore" dan " tenggelamnya chenta mekanik kereta dan saintis " lepas tu aku nak siapkan kancilman2 dan lepas tu sebuah cerita cerita pendek "subang jaya yang lemah lawan gagak hitam yang gagah" amacam padu tak?

aku okay aku okay.

aku kat subang ni subang

Tiada ulasan: