Isnin, 24 Disember 2012

Kuala Lipis - Gua Musang

kuala lipis dengan gua musang tak jauh mana. ada laa dalam 120km. kalau bawak rileks rileks ada laa dalam sejam setengah kot aku rasa. 

jalan teruk sekarang. dia punya teruk tu kekadang rasa nak marah jee bila terlanggar lubang. aku sendiri tak tahu sama ada aku nak marah lubang ke, kereta ke, nak marah diri sendiri ke atau rasa nak marah ke menteri jalan raya. bende bende macam ni real dan mengelirukan.

dalam hal ni aku teringat tulisan tun mahathir dalam Doktor Umum. dia ada cerita pasal keretapi. power jugak dia punya impian untuk melihat semua rakyat malaysia dapat berkeretapi. bende macam ni aku sokong. 

hari tu aku pergi kolompo. aku sebenarnya puas hati betul dengan perkhidmatan macam lrt, komuter, dan seumpamanya dengannya. bende bende macam ni power.

aku tengah pikir ni tentang sistem komuter dari kuala lipis ke tumpat dan dari kuala lipis ke woodland. aku pikir sudah tiba masanya geng pantai timur ada sistem keretapi yang power macam blah pantai barat. kalau boleh biar laa ada 2 rel. daripada buat bangunan tinggi-tinggi, hal hal seperi dua rel ni perlu dimasukkan dalam bajet 2014 atau 2015 nanti. 


2 ulasan:

syafiqxsaifullah berkata...

setuju sangat ni boh.
senang sikit nak gerak kuantan !
mandi manda ,tgk mentari terbit tak teluk cempedak ke :)

pepol berkata...

kita di sebelah pantai timur ni,serba serbi mundur sebenarnya, kadang-kadang jeles dengan kawan2 sebelah pantai barat