Selasa, 31 Julai 2012

Kita Tanah Melayu

1. sejak duduk gua musang hubungan aku dengan keretapi memang rapat. kebetulan pulak ada keretapi bertolak pagi balik lipis dalam 5.30pagi dari kuala lipis dan daripada gua musang dalam kul 7.00mlm. memang cun giler dibuatnya.

2. naik keretapi emosi dia lain macam. kekadang perasaan tu bercampur campur. paling aku panas perasaan bercampur tu berlaku bila aircond tak sejuk sama asap rokok masuk dalam koc.

3. aku harap kerajaan melalui NKRA berkaitan pengangkutan awam tidak sahaja tertumpu kepada kat belah lembah kelang. apa kata kasi up sikit pengangkutan keretapi di belah timur. mengikut pandangan aku mengangkutan perjalanan keretapi ni merupakan satu jenis pengangkutan yang penting. selain itu juga ianya penting bagi mereka yang takut nak lalu bukit tujuh selepas jam 8 malam.

4.menuju negara maju, kerajaan juga perlu tengok balik kemudahan keretapi yang disediakan kepada rakyat. kalau boleh biar kasi moden sikit. paling power ada tv. contoh semalam masa malaysia lawan mancity. ada ke patut aku berdebar tak patut sebab takleh nak tgk malaysia kumbang main.nasib baik keretapi lewat.

5. pasal buku mat tiara lagi satu cerita. jangan lupe beli. aku rasa aku sellout sekarang ni. kah kah kah

sedap pulak menaip sambil layan ping pong singapore lawan korea ni.

1 ulasan:

pepol berkata...

adehh,tak beli lg mat tiara..