Sabtu, 24 Mei 2008

sorak subuh

gua bukan minat sangat sama bola. lebih-lebih lagi tengok bola ramai-ramai. pagi MU lawan Chelsea hari tu memang gua dapat jemputan untuk main futsal jam 1 pagi sampai 2 pagi lepas tue layan bola ramai-ramai. " buang masa " kata gua dalam hati.

tony blair bekas PM Britain dah berjaya. sangat berjaya. kata orang kelantan " ekcelen.." hampir seluruh dunia minat sama liga english. tapi orang-orang kita masih kurang minat sama porno english. ada orang kata wanita british nie sombong dan ego sikit. betul tidak aku tak tahu. tapi aku cukup panas (bukan dengki) bila semua bercakap pasal bola. dari budak kecik dalam tom-tom bak sampai ke orang tua dok bercakap pasal bola. giler ke apa woi?

gua terima laporan dari dua tiga orang sahabat gua. ramai orang bersorak tak kala masjid-masjid dan surau-surau sedang mengalunkan azan. harap-harap lepas tengok bola ramai-ramai boleh pergi masjid/surau ramai-ramai. dunia pun dapat akhirat nanti pun dapat. tapi yang bersorak tengah pak bilal bang gua tak boleh terima beb.

malam tu gua rasa ada konspirasi kasi main sampai penalti. biar budak-budak yang duduk di asia tenggara bersorak dalam suasana subuh yang hening. biar budak-budak lupa bahawa bola tue lebih penting dari segala-galanya.

3 ulasan:

DEP berkata...

err..i cant find ur email. maybe u can email us instead :) -
dullentertainmentprogramme@gmail.com.

Jorji berkata...

bola bukan segala-galanya...
tapi,segala-galanya pasal bola.
dia lain skit.

Tanpa Nama berkata...

sejak bila lu jadik alim nih bai?