Selasa, 16 Ogos 2011

16 Ogos

ok. serius ni. tak main-main. tahun ni cukup gua 10 tahun kat Terengganu Darul Iman. 10 tahun lepas dalam tahun 2001, masa aku datang sini Terengganu dibawah PAS(Parti Kebajikan Malaysia). sekarang ni Terengganu dibawah UMNO(PEKEMBAR).

sepanjang 10 tahun ni banyak betul perubahan yang aku tengok kat Negeri Terengganu. Perubahan paling power ialah mentaliti rakyat Terengganu. Namun yang demikian panggung wayang still lagi takada di Kuala Terengganu semanjak 2001.

paling serius semenjak 2001 aku tak pernah miss tengok Piala Malaysia secara percuma. Kalau Terengganu masuk final Piala Malaysia tahun ni tolonglah missed call aku. mana tahu ada tiket lebih.

paling penting lagi ialah Terengganu ni tepi pantai. itu paling penting.

3 ulasan:

j or ji berkata...

negeri malaysia mana yang takda pantai?

Bijen M. berkata...

Gua bangge jadi warga Tengganu sekarang.
Ha ha ha.
Tapi asek napok muke Mat Said ngan Hadi Awang je tepi jalang.

Ahmad Nizamuddin Abdullah berkata...

paling pawer parking bertingkat di bandor. try dok lagi? aku dok try lagi...