Khamis, 4 November 2010

Novel

semalam gua start berangan. bayangkan 100 ribu daripada 28 juta rakyat malaysia beli novel gua. bayangkan pp bagi gua seringgit dari keuntungan jual novel. gua dah ada 100 ribu. dari 100 ribu tu gua dah boleh bayar penuh duit pinjaman bank yang gua buat masa kahwin dulu. duit pinjaman masa belajar dulu pun gua kasi setel semua.

daripada 100 ribu tu gua pikir gua nak berjalan satu dunia. dari malaysia gua naik basikal sampai thailand lalu china pergi india dan lepak kat himalaya sekejap. dari puncak everest gua boleh kasi update blog gua.

selepas tu gua masuk eropah ikut turkey. dari situ gua travel satu eropah. dah habis eropah gua naik kapal murah pergi belah-belah amerika selatan. dari situ gua boleh sebarkan agama islam. selepas puas masuk hutan amazon gua akan pergi ke amerika pulak. gua dengar cerita 50 buah negeri dalam amerika tu satu pun tak ada sama besar sama malaysia. so bagi gua sape dapat wakil amerika tu dah kira power.

selepas tu gua balik malaysia. 100 ribu tu banyak lagi. dari situ gua beli tanah kelapa sawit. tanam kelapa sawit. gua dengar cerita 7 tahun tanam dah dapat hasil. hasil 3000 sebulan daripada kelapa sawit tu boleh tampung hidup gua. dari situ gua boleh tulis novel balik. dan semestinya gua jadi kaya masa tu.

kaya! kaya! kaya!

6 ulasan:

Tukang Terjun berkata...

kalau gua mintak tumpang selit se-page dua, boleh dapat royalti 20sen satu buku tak???

KAYA KAYA KAYA!!!!

d u t a berkata...

huhu... novel... kisah cinta remaja ke?

Bijen M. berkata...

Jangan lupa bank in dekat gua sikit.
Tau tau.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
bikin indah itu mimpi...nanti gua kasi no acount

fndrocka berkata...

Mcm tak cukup je 100ribu tu

Koishie berkata...

aku juga mahu pasang angan2 yang sama... jomm... tulis novel untuk kaya.. :)