Jumaat, 12 Februari 2010

simpati dan empati

satu malam gua dalam kepuasan. maksud kepuasan bukan puas meranjang tapi kepuasan tak tahu nak buat apa. kalau didengar oleh para ustaz mesti diorang akan galakkan kepuasan itu diganti dengan mengingati tuhan.

disebabkan puas maka aku pun belek-belek cd movie yang ada. tiba-tiba jumpa the pianist. sebelum tengok aku layan sengih dulu. jam baru kul 1030malam. kalau ikut pengalaman cerita dia dalam 2jam setengah. tanpa buang masa aku pun layan cerita tu.

tengah-tengah sibuk layan aku rasa macam simpati sama yahudi. sebab malas sangat layan simpati maka aku tutup dulu dan layan facebook yahudi.

esok aku sambung balik cerita tu. lepas habis cerita tu aku rasa simpati pulak sama askar jerman lebih-lebih lagi mamat yang kasi makan ke mat piano tu.

akhirnya aku dapat kesimpulan yang tahun ni aku akan sokong jerman dalam piala dunia.

ps: daripada berperang baik lawan bola.