Ahad, 2 November 2008

pagi pagi yang separuh blues...

tshirt adidas. seluar bonia saiz 38. kasut nike panjat gunung. aku rasa macam alien semalam. semua dalam kelas pakai smart-smart. paling smart aku tgk pakai baju macam pergi kerja. siap pakai tie. aku dah panik mula-mula. aku dah start nak balik rumah. hati aku meronta-meronta bila aku tgk ada orang datang siap pakai baju batik. ada sorang ustaz tue siap pakai baju batik, pakai kod dan pakai kopiah. bukan apa boleh kata semua orang pakai kameja dan berkasut kulit hitam. semua orang smart. semua orang hensem. semua pakai minyak rambut.

aku blah pergi kat kereta. aku dah start enjin. tiba-tiba aku nampak jaket hitam aku. ok. boleh cover. arh..tak jadi balik dan masuk semula ke kelas. aku tengok semua pelajar-pelajar sarjana dan bakal doktor ambik serius kelas pagi nie. aku try ambik serius jugak. tapi tak dapat. mata aku gantuk. aku tertidur kejap. tapi aku syak penyelia aku pandang serong kat aku sebab masa tu kepala aku dah serong. aku stay up balik. buat-buat steady. aku try buat serius. aku belek apa yang patut. tiba-tiba aku jadi boring. bende yang di ceritakan terlalu ilmiah.

tiba-tiba aku pikir pasal bola malam ni. aku pikir kalau liverpool lawan jam 9.00 malam memang confirm tak boleh tengok. isteri aku dan geng-gengnya lebih cenderung gelak ramai ramai dalam sehati berdansa. aku dah risau. tiba-tiba aku hidup dalam blues. kalau aku tgk jugak bola mesti mendatangkan perasaan marah dan kecewa pada geng geng sehati berdansa di rumah. nanti diorang cakap aku tak support local scene. kalau aku tak tgk bola mesti aku akan ketinggalan perlawanan and aku mungkin jadi peminat liverpool yang tak true.

memang sampai malam aku hidup dalam blues. ada ke games pukul 1.25 pagi. apa dia pikir hari ahad tak kerja ke kat sini....??

2 ulasan:

padeli berkata...

same r..tak true gak..sebab tak tengok..kalu ko betul2 true..ko kene minum carlsberg..amacam?

ammosham berkata...

kau nak kena lempang ke padeli!