Khamis, 23 Disember 2010

mambang jalan

suka tak suka perubahan akan tetap ada. perubahan itu tak kira sama ada berbentuk fizikal atau luaran atau jasmaniah dan jugak rohaniah atau dalaman. itu satu hal yang normal dan biasa.

perubahan ni berlaku banyak pada bende-benda hidup. dari manusia ke haiwan dan juga ke bumi, planet-planet, angin, udara dan segala mambang-mambang dalam dunia ni.

salah satu contoh mambang yang terjadi masa aku pergi kl itu ialah jalan dari upm ke mines. dulu jalan dia simple tak patut. giler babi punya simple. tapi tiba2 jadi kompleks tak patut. tiba-tiba dah rasa nak sampai balakong. cam celaka.

teori ibnu khaldun sama sigmund freud tentang perubahan manusia daripada homosapian yang simple ke kompleks betul-betul real.

2 ulasan:

StingRay berkata...

haha..bertingkat-tingkat kan?

Salah naik la tu.

مريم أبو أحمد berkata...

bertingkat-tingkat, bila salah naik jauh gila nak pusing balik. tak suka betul!