Isnin, 8 September 2008

apa hal hari-hari layan google earth

puasa tahun ni macam puasa tahun lepas. hari-hari layan google earth. buat lawatan sambil belajar. masa pmr dulu geografi aku agak cemerlang. aku tak faham kenapa spm tak ada geografi. kalau korang perasaan geografi tak duduk bawah sains tapi duduk bawah ilmu kemanusian. korang pelik tak? aku rasa kalau ada subjek tu masa SPM aku gerenti dah lama aku jadi cikgu geografi.

ada sorang cikgu geografi yang aku ingat sampai sekarang. nama dia cikgu sarah. garang tak patut. bila time kelas dia memang confirm aku berdebar tak patut. kalah lagi berdebar waktu kelas mengaji. bukan apa dia jenis cikgu suka tanya orang. kalau salah memang confirm kena cubit. ingat tak sakit ke? azab woi. ada satu kes, dia tanya mana gurun sahara kat sorang kawan aku ni, sebab panik kawan aku tunjuk gurun sahara letak kat india. ha, ambik ubat, sejak tu aku rasa dia memang study geografi sungguh-sungguh. kalau tak silap aku jugak, cikgu sahara ni sebelum kelas mesti dia suruh letak tangan atas meja. apa kes? cek kuku sape panjang, yang panjang macam hantu siap ada taik kuku tu siap laa tangan dia, boleh buat alasan tak ambik air sembahyang.

apa kes dalam google earth tak nampak kampung tempoyang? satelit rosak ke apa?

1 ulasan:

sak berkata...

ape cerita cek kuku dalam kelas. ingat tadika ke