Jumaat, 16 Disember 2011

Memori PUNK lama

Itu hari boy disaster funhouse ada datang terengganu. Disebabkan terengganu tu luas maka akan aku perincikan yang aku jumpa boy kat Kuala Terengganu. Untuk makluman anda Kuala Terengganu merupakan salah satu ibu negeri yang masih lagi tiada panggung wayang.

Disaster funhouse merupakan satu band hardcore yang paling power kat malaysia. Sape kata dia hardcore pastu tak kenal band ni aku tak reti nak cakap apa. Turut turun melepak ialah 2 orang punk lama yang duduk di Kuala Terengganu.

Masa kita orang lepak itu hari perbualan kitaorang lebih kepada memori-memori lama pasal scene punkrock sama hardcore. Daripada cerita lama kitaorang cuba jejaki manusia-manusia yang memeriahkan scene lama dulu-dulu dan apa diaorang buat sekarang.

Pung pang gua sebut nama taja yang sekarang dgn meetunclehusen, pung pang pasal fida lepak france tak balik2 malaysia, pungpang lagi, pasal mamat masuk tasawuf, pung pang pung pang pasal budak- budak lain lepak finland tak balik, pasal mamat hc yang jadi org power dalam penulisan akhbar dan lain-lain.

" ha, ada seorang lagi lupa nak sebut..." aku kasi tambah

" ha, sape apex? " boy tanya

" firdaus abdilah. Dia pakai nama pp buat zine hilang punca, budak hardcore, sekarang ni jadi blogger terkenal..power...pungpangpang (gua
kasi tambah lauk)..."

" gua tak kenal pekkk..." boy buat muka keliru.

Budak punk yang dari terengganu dia punya muka lagi powernya keliru.

Aku tersipu malu lantas tukar cerita hal lain. Masa tu aku tengok pp kecik jee. Bikin malu persekutuan hardcore lipis.

2 ulasan:

Bijen M. berkata...

Untunglah Mesra Mall ada panggung wayang.
Hak hak!

Alif Amin Othman berkata...

HC Kuala lipis je kenal PP