Ahad, 11 Julai 2010

hubungan antara Tasik Kenyir dan Belanda (rahsia yang tak pernah korang tahu)

itu hari gua pergi sanctuary kelah, tasik kenyir. main dengan ikan kelah yang jinak-jinak macam anak kucing. niat dihati nak upload video gua bersama kelah-kelah. gua pikir kalau gua letak satu tempoyang mesti angkat gua sebagai manusia pencinta haiwan.

gua sebenarnya dah lama tak jungle tracking. berjalan dalam hutan menuju ke sanctuary kelah membuatkan gua betul-betul insaf sama stamina gua. gua pikir gua nak jadi kurus balik secara serius kali ini. gua berjanji pada diri gua, nasik dan ikan kelah yang gua akan menguruskan diri secara jujur, benar, amanah dan hadhari.

semalam gua bersama kawan-kawan rekreasi berkhemah di sg buweh, pengkalan gawi, Tasik Kenyir. sebagai manusia yang ada ilmu rekreasi secara sikit-sikit maka gua memang into sangat hal-hal ini. dengar je berkhemah dalam hutan gua tak pernah nak tolak. sekali lagi dalam hidup gua, malam semalam gua tidur kat area dapur. apa entah perangai gua sejak dulu suka tidur kat dapur.

gua pergi tengok orang Rela menembak di Pusat Latihan Rela Kg Kemat Hulu Terengganu. untuk makluman korang untuk peringkat zon timur(pahang, kelantan sama terengganu) pusat latihan ini merupakan satu satunya pusat latihan yang melatih orang untuk jadi rela di peringkat zon timur.

kesimpulannya tadi gua join sekali latihan menembak. dapatlah rasa pegang m16. sekarang gua rasa bahu gua macam rambo dan rasa sengal sikit-sikit. gua tak tahu macam mana nak jawab sama kem penyokong belanda kalau gua tak hadir tengok bola malam ni secara beramai-ramai.

gua sokong belanda walaupun gua rasa spain akan menang. budak-budak jerman boleh tidur awal.

1 ulasan:

tawawfayakof berkata...

kau predict.. macam paul.