Sabtu, 14 Jun 2008

gaya hidup yang bergaya

baru jee tadi gua down grade gua punya astro. dari bayar pakej RM 93.95 sebulan gua tukar kasi RM 54.00 sebulan. tak ada movie. tak ada news. cuma ada sports sama learning je. boleh laa. ingat-ingat nak ambik pakej asas yang tak sampai RM 40.00 tu tapi gua kesian sama anak gua nanti tak boleh nak tengok ceria.

esok gua nak down grade stremyx gua sama line telefon bimbit gua. ambik yang paling cikai. cikai? giler babi lama tak guna perkataan cikai.

gaya hidup mungkin berubah. gua nak try jadi vegetarian . makan sayur-sayur laa pulak. tanah tepi rumah akan di jadikan kebun sayur. tanam laa apa-apa. kalau tak faham mintak tolong pejabat pertanian.

pergi kerja mungkin naik bas. gua berulang satu hari dekat 80 kilometer. kalau isi minyak myvi agak-agak dalam rm 30 boleh ulang alik 2 hari jee. cuba bayangkan kalau gua naik kereta honda. tak ke bala. nampaknya kena pakai tangki ngv. tapi macam mana kalau gas ngv pulak yang naik?

eletrik naik? malam-malam nak tidur pasang lampu satu jee. had penggunaan komputer sampai pukul 11.00mlm. kipas kena bukak yang paling slow. kalau panas bukak tingkap. takut nyamuk? nanti pasang jaring kat tingkap. nyamuk gerenti tak masuk.

makan makanan segera macam KFC sama McD mungkin di hadkan 2 bulan sekali. banyakkan makanan kat rumah. jimat, cermat dan selamat.

kerana minyak gaya hidup kita berubah. berubahlah gaya hidup. tapi bak kata jorji, macam mana nak berubah gaya hidup sedangkan hidup pun tak ada gaya?

ps: main bola GAYA ronaldo ada laa aku nie....

2 ulasan:

Dzulkarnain Mohamad berkata...

hmm mmg teruk skang..sedangkan kalau hilang henset pn boleh sebabkan kos hidup bertambah..nk kena beli lg..cuba sethn sekali ilang haa ribet minyak pn takleh cover..hehe

ammosham berkata...

kena sabar laa geng