Jumaat, 8 Julai 2011

Dari Kuala Lipis ke Temasik

1. sibuk. sejak ada blackberry iaitu sebuat telefon yang smart ni aku merasai bahawa bermain internet di hujung jari dan berbual dalam telefon merupakan satu perkara yang agak orait untuk dibuat. walaupun perkara ini agak orait untuk dibuat ianya merupakan satu hal yang tak sedap apabila digunakan semasa senang memandu.

2. sebenarnya aku ada pakai blackberry itu hari. tapi tiba-tiba rasa sedap nak pakai iphone. tetapi pakai iphone sebenarnya menyebabkan bateri cepat habis kata orang kedai telefon. kalau kita kerap cas bateri kita terpaksa bersetuju dengan kerajaan untuk membina satu lagi empangan hidro untuk bekalan tenaga. bila nak buat empangan, hutan-hutan perlu dibersihkan. maka dengan itu gajah akan mengamuk dan memeningkan kepala rakyat marhain yang hidup dengan hasil pisang, ubi, durian, buah manggisteen(ayat orang kuala berang) dan sebagainya. tidakkah ini menjahanamkan dunia?

3. secara personalnya aku tak terpegaruh dengan kata-kata tv dan surat khabar arus perdana tentang perhimpunan bersih. jika dibaca dengan tuntutan bersih itu bagi aku orait jee. tapi kekadang tak orait jugak bunyinya. paling tak orait mengundi 21 hari. bende mengundi 21 hari ni lama bagi aku. pkr dan pas mungkin tak ada cawangan-cawangan diperingat kampung-kampung seperti umno. sebab tu diaorang agak susah nak berkempen. paling rileks 11 hari. tapi sebenarnya kempen buat 3hari 2 malam jeee bagi aku. nak berkempen apa lagi. pembangkang dan kerajaan yang memerintah kat malaysia dah lama berkempen sejak hari pertama kerajaan memerintah.

4. ok. macam ni. aku pikir ini langkah terbaik untuk menjadikan kuala lumpur ini bandar tidak berkereta. semua kereta, lori dan bas dilarang masuk dan kita mulakan langkah dengan berbasikal ke kuala lumpur. macam mana? kuala lumpur akan menjadi lebih indah, lebih sedap dan lebih BERSIH.

5. sekali lagi. badan yang BERSIH lahir dari otak yang KUNING.

6. Anwar Ibrahim lantik ambiga jadi Timbalan Perdana Menteri bila menang nanti? kah kah kah kah...

Tiada ulasan: