Selasa, 15 April 2008

effect si rama-rama

sedang gua berkemas-kemas sambil mencari cd winning eleven 14 yang ada muka kaka secara tiba-tiba gua terjumpa satu cd yang bercalar seribu. cd movie butterfly effect nie ada satu je. dulu masa gua jadi orang kampung memang tak ada dvd player kat rumah gua. gua rasa tahun lepas baru rumah gua ada dvd player. so gua memang cadang nak tgk cerita ni yang gua rasa berpuluh2 kali gua tgk. cd 2 cerita nie tak jumpa so well gua cadang nak download jee cerita ni pakai ares tapi gua yakin gua mesti tunggu dalam 14 jam lagi...

gua tahu lu orang semua pernah tgk cerita nie dan gua yakin part yang paling best sekali ialah part last sekali. part yang ada lagu oasis stop crying your heart up. gua bukan kaki oasis tapi gua memang setuju apa yang oasis katakan dalam lagu tue.."you'll never change..what's been and gone..."

dulu-dulu lepas gua tgk cerita nie gua ada cita-cita untuk kembali ke masa sekolah gua. gua nak belajar sungguh-sungguh. gua nak dapat spm pangkat satu. gua nak pergi oversea. gua nak belajar betul-betul masa kat universiti. gua nak dapat 3.5. gua nak dapat anugerah dekan. gua taknak jadi punk. gua nak jadi budak baik dan sebagainya...

kini? gua rasa bahagia...

5 ulasan:

content berkata...

Lama siot tak jumpa lu! Harap lu sihat di samping keluarga tercinta. :)

huzaiba berkata...

rajin betul org2 tulis blog.. nyatanya aku seorang yg pemalas sering leka dek maksiat bumi

sak berkata...

filem tuh terbaik la. favorite gua..

Zaharuddin bin Abdullah berkata...

weei sham blog lu ada word verification! buang lahhh

ammosham berkata...

gua akan buang zahar!